Get Adobe Flash player

Tehničke intervencije nakon olujnog nevremena

teh int dalekovod 9U četvrtak, 10. kolovoza 2017. godine područje Općine Gornji Kneginec zahvatilo je olujno nevrijeme prilikom čega smo intervenirali u nekoliko navrata. Prvu dojavu dobili smo u 20:30 sati o tehničkoj intervenciji rušenja stabla na žice dalekovoda u Gornjem Knegincu, ulica Šmičkovec. Dolaskom na mjesto intervencije vršimo osiguranje na sigurnoj udaljenosti, zbog mogućeg strujnog udara, do dolaska dežurne ekipe Elektre Varaždin. U međuvremenu dobivamo dojavu o rušenju stabla na prometnicu u ulici Banjšćina na Varaždin Bregu, pa troje operativnih vatrogasaca odlazili raskrčiti prometnicu dok šestero ostaje na osiguranju. Uz pomoć motorne pile režemo drvo na prometnici te istu vraćamo u nesmetan promet. Odlaskom sa Varaždin Brega odlazimo do Topličke ulice u Gornjem Knegincu gdje također čistimo prometnicu od srušenog drva. Povratkom na prvu intervenciju, nakon što je isključena struja, prilazimo rezanju stabla te uz pomoć dežurne ekipe Elektre Varaždin oslobađamo žice dalekovoda i same prometnice. Na intervencijama je sudjelovalo ukupno 9 operativnih vatrogasaca, a iste završavamo u 22:40 sati.

Požar osobnog automobila kod Lumini centra

pozar automobila 6Dana 05.08.2017. godine u 15:25 sati zaprimili smo dojavu putem elektro motorne sirene i mobilnog tel. aparata (SMS - om) od VOC-a JVP Varaždin o nastanku požara osobnog vozila na parkiralištu trgovačkog centra Lumini u Donjem Knegincu. Na mjesto događaja izlazimo s navalnim vozilom i 6 operativnih članova postrojbe. Intervenciju završavamo u 16:25sati.

pozar_automobila_5.jpgpozar_automobila_4.jpgpozar_automobila_6.jpgpozar_automobila_1.jpgpozar_automobila_3.jpgpozar_automobil_2.jpg

Prometna nesreća - Varaždin Breg, Mostečka

prometna mostecka 1U subotu, 17.06.2017. godine u 19:15 putem elektromotorne sirene i SMS poruka dobivamo informaciju o prometnoj nesreći u mjestu Varaždin Breg ulica Mostečka. Na teren izlazimo sa 8 operativnih vatrogasaca, koji dolaskom na mjesto nesreće odmah pristupaju pružanju prve pomoći unesrećenima, te osiguranju oštećenih vozila. Petero stradalih putnika nakon pružene prve pomoći odvezeno je kolima Hitne medicinske pomoći u OB Varaždin na daljnju obradu. Tokom očevida usmjeravamo promet okolnim putem, a po završetku očevida pristupamo čišćenju kolnika. Intervenciju završavamo u 21:30 sati.

prometna_mostecka_4.jpgprometna_mostecka_2.jpgprometna_mostecka_5.jpgprometna_mostecka_6.jpgprometna_mostecka_1.jpgprometna_mostecka_3.jpg

Provjera interventne spremnosti

provjera 1U srijedu, 31. svibnja 2017. godine zapovjednik Vatrogasne zajednice Općine Gornji Kneginec Mario Grabar i zamjenik općinskog načelnika Robert Đuranec u suradnji s VOC-om JVP Varaždin nenajavljeno su izvršili provjeru interventne spremnosti dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Općine.
U 13:30 sati zaprimili smo dojavu putem elektro motorne sirene i mobilnog tel. aparata (SMS-om) od VOC-a JVP Varaždin o nastanku požara osobnog vozila u Knegincu Gornjem, ulica Mavra Schlengera nasuprot kb.13.
Na intervenciju smo izašli sa navalnim vozilom i 6 operativna vatrogasca.U potpunosti opremljeni osobnom opremom, dok je navalna grupa bila opremljena i izolacijskim aparatima, na mjesto događaja stigli smo za 7 minuta, što je ispod obveznih 15 minuta propisano vatrogasnim pravilnikom.

provjera_2.jpgprovjera_5.jpgprovjera_3.jpgprovjera_4.jpgprovjera_1.jpg

Požar – otvoreni prostor (čemprese)

pozar cemprese 3U srijedu, 31.05.2017. godine u 14:13 zaprimamo dojavu od JVP Varaždin o požaru otvorenog prostora na Varaždin Bregu Koradovica 66. Na intervenciju smo izašli sa navalnim i kombi vozilom i 6 operativna vatrogasca. Dolaskom na mjesto događaja utvrđujemo da se radi o požaru čempresa u dužini od 10 metara. Do požara je došlo zbog pada vara na čemprese uslijed zavarivanja metalne ulične ograde.

pozar_cemprese_2.jpgpozar_cemprese_1.jpgpozar_cemprese_3.jpg

Povjesnica DVD-a

povjesnica dvd

Sponzori

ogk

zona1