Get Adobe Flash player

DVD Kneginec Gornji

Intervencije 2009

INTERVENCIJE POŽARA 2009.

pozar Prvi požar zbio se 27.ožujka 2009.g. u 15:22 sati kada smo dobili dojavu o požaru dimnjaka na obiteljskoj kući u Turčinu, Kolodvorska 58. Do požara je došlo zbog neredovitog pregleda i čišćenja dimovodnog kanala. Brzim dolaskom na mjesto izbivanja požara pogasili smo nastali požar dimnjaka te spriječili širenje požara na potkrovlje i kuhinju kuće. Intervenirali smo sa 8 operativna vatrogasca. Intervenciji bili su nazočni i vatrogasci JVP grada Varaždina i DVD-a Kneginec Donji.
korov4 Nakon toga nastao je požar na otvorenom prostoru 02. rujna 2009. godine u 13:26 sata u Knegincu Donjem, Zavrtna bb, lokalni naziv (pri Mlinu). Do požara je došlo prilikom nepažnje vlasnika koji je spaljivao korov, nije osigurao mjesto spaljivanja te se požar uslijed jakog vjetra proširio na susjednu nekretninu na kojoj su bile zasađene jelke. Intervenirali smo sa 12 operativna vatrogasca te uz pomoć DVD-a Kneginec Donji lokalizirali požar te spriječili danje širenje požara u nasad jelki.
autobus U popodnevnim satima 23.rujna 2009. godine u 12:22 sata dobili smo dojavu o požaru vozila autobusa na prometnici u Turčinu, Kolodvorska 1. Do požara vozila autobusa došlo je zbog kvara na električnim instalacijama u prostoru motora. Intervenirali smo sa 11 operativna vatrogasca. Požar je pogašen od strane vozača autobusa sa 3 S9 aparata i pomoć ljudi koji su se našli na parkiralištu ambulante.
tomasevec Drugi požar na otvorenom prostoru zbio se 29.09.2009.g. u 15:25 sata u Tomaševcu, Zagrebačka 28 Općina sv.Ilija. Po dolasku na mjesto izbivanja požara ustanovili smo da požar nije na području Općine Gornji Kneginec te da postrojba ne bi trebala intervenirati na tom području, ali zbog širenja požara prema gospodarskim objektima i kućama pristupili smo lokalizaciji požara. Intervenirali smo sa 13 operativna vatrogasca. Intervenciji bili su nazočni operativni vatrogasci DVD-a Kneginec Donji i DVD-a Varaždinbreg.

pzona

zona

Idući požar na otvorenom prostoru dogodio se 08. listopada 2009.g. u 16:10 sati u Knegincu Gornjem, Ante Starčevića bb, lokalni naziv (Polevčica). Do požara je došlo prilikom nepažnje vlasnika koji je spaljivao sjeckanu kukuruzovinu i nije osigurao mjesto spaljivanja te se požar uslijed jakog vjetra proširio na susjednu nekretninu na kojoj je jedan dio bio nasad kukuruza te ostali dio livada. Intervenirali smo sa 18 operativna vatrogasca te uz pomoć DVD-a Kneginec Donji pogasili požar te spriječili danje širenje požara. Po lokalizaciji požara istog dana dobili smo novu dojavu iz VOC JVP grada Varaždina o nastanku požara na otvorenom prostoru u Knegincu Donjem, Poduzetnička zona Kneginec lokalni naziv (Trnjača). Do požara je došlo također zbog nepažnje vlasnice koja je spaljivala sjeckanu kukuruzovinu te se požar uslijed jakog vjetra proširio na nekretninu u vlasništvu Općine Gornji Kneginec i RH. Zbog velike površine obuhvaćenim požarom oko 70 000 m ² zatražili smo pomoć od DVD-a Kneginec Donji. Intervenirali smo sa 18 operativna vatrogasca.
dimnjak1 Nastali požar dimovodnog kanala i peći dogodio se 04.studenog 2009.g. u 09:40 sati u Varaždinbregu, Banjšćina 22. Do požara je došlo zbog neredovitog čišćena peći na kruta goriva i čišćenja dimovodnog kanala. Brzim dolaskom na mjesto izbivanja požara lokalizirali smo nastali požar peći i dimnjaka te spriječili širenje požara na prostorije stambenog objekta. Intervenirali smo sa 10 operativna vatrogasca. Intervenciji bili su nazočni i operativni članovi DVD-a Kneginec Donji i DVD-a Turčin.
hrg U jutarnjim satima dana 14.studenog 2009.g. u 10:07 sati dobili smo dojavu o nastanku požara na otvorenom prostoru na Varaždinbregu, Dugi Vrh 10A. Po dolasku na mjesto izbivanja požara voditelj intervencije utvrdilo je da se ne radi o požaru, već da vlasnik nekretnine kontrolirano vrši spaljivanje suhe trave te da je mjesto spaljivanja osigurano. Intervenirali smo sa 10 operativna vatrogasca. Intervenciji su učestvovali i operativni članovi DVD-a Kneginec Donji.
tralek Dana 22. prosinca 2009. g. u poslijepodnevnim satima 16:41 sati dobili smo dojavu o požaru obiteljske kuće na Varaždinbregu, Banjšćina 270. Do požara je došlo kada je maloljetna osoba benzinom polijevala sadržaj u peći na kruta goriva. Brzim dolaskom na mjesto događaja pogašeni je požar hodnik na katu kuće i dio krovišta. Intervenirali smo sa 11 operativna vatrogasca. Na intervenciji bili su nazočni i vatrogasci JVP grada Varaždina i DVD-a Kneginec Donji, dok su osiguranje mjesta događaja izvršili operativni članovi DVD-a Varaždinbreg.

 

TEHNIČKE INTERVENCIJE

snjeg Prva tehnička intervencija dogodila se 27.siječnja 2009.g. u 22:20 sati kada je na županijsku cestu Varaždin-Varaždinske Toplice palo stablo hrasta na adresi Varaždinbreg, Banjšćina 22. Do pada stabla na prometnicu došlo je zbog vremenskih neprilika (mokar snijeg). Intervenirali smo sa 5 operativna vatrogasca i uklonili srušeno stablo s prometnice te ponovno uspostavili promet vozilima na navedenoj prometnici.
poplava1 Iduća tehnička intervencije dogodila se 05. veljače 2009.g. u 15:56 sati kada je zbog vremenskih neprilika (kiša) došla voda u prostorije podruma stambenog objekta u Knegincu Gornjem Knegingradska 121. Intervenirali smo sa 3 operativna vatrogasca.
  Dana 21. travnja u 12:32 sata zaprimili smo dojavu iz VOC JVP grada Varaždina o prometnoj nesreći gdje se osobno vozilo sudarilo sa teretnim vozilom u Varaždinbregu, Mostečka 11. Po dolasku na mjesto događaja voditelj intervencije pristupa kod smrskanog osobnog vozila gdje se nalazio doktor iz hitne pomoći koji izjavljuje da nema pomoći ženskoj osobi, da je zbog zadobivenih teških ozljeda preminula, te da čekamo dalnje zapovijedi od očevidnog suca iz županijskog suda Varaždina. Intervenirali smo sa 7 operativna vatrogasca te uz pomoć vatrogasaca iz JVP grada Varaždina smrtno stradalu osobu izvadili iz smrskanog vozila. Po završetku uklanjanja osobnog vozila s prometnice ispirali smo cestu od ulja i krvi.
poplava U poslijepodnevnim satima dana 05. srpnja 2009.g. u 17:48 sati dobili smo dojavu o nanosu blata na ceste uslijed vremenskih neprilika (kiša) u Varaždinbregu, Mostečka 1A i u Knegincu Gornjem Knegingradska kod kućnog broja 100 i 127. Intervenirali smo sa 4 operativna vatrogasca i očistili prometnice.
  Istog dana u 19:37 sati izvršili smo ispumpavanje vode iz podruma stambenog objekta u Knegincu Gornjem Knegingradska 121. Intervenirali smo sa 4 operativna vatrogasca.
otvaranje Dana 30. studenog 2009.g. u 14:03 sati zaprimili smo dojavu od VOC JVP grada Varaždina o otvaranju vrati stambene kuće te mogućnost smrtno stradale osobe u Knegincu Gornjem, Šmičkovec 10. Po dolasku na mjesto intervencije dočekao nas je djelatnik MUP PP Varaždin te nam je pokazao prostoriju koju moramo otvoriti. Po izvršenju otvaranja vrata i pretraživanju po prostorijama muška osobe nije pronađena u prostoriji i time smo završili intervenciju. Intervenirali smo sa 3 operativna vatrogasca.
  Posljednja tehnička intervencija zbila se 23.prosinca u 10:41 sata u Turčinu, Trg dr. Franje Tuđmana 1, kada je došlo do puknuća vodovodne cijevi na katu poslovne prostorije te je voda oticala u podrumske prostorije u vlasništvu Općine Gornji Kneginec. Intervenirali smo sa 3 operativna vatrogasca i ispumpali vodu iz podrumskih prostorija.

PROVJERA SPREMNOSTI

Dana 22.srpnja 2009. godine u 19:11 sata od strane zapovjednika Vatrogasne zajednice Općine Gornji Kneginec izvršena je provjera interventne spremnosti DVD-a na području naše Općine, u Varaždinbregu, Mali Vrh 491 s pretpostavkom požara na otvorenom prostoru. Cilj provjere bio je provjeriti operativnu spremnost vatrogasnih postrojbi u skladu sa čl. 17 i 40 Zakona o vatrogastvu. Izašli smo sa 9 operativnih vatrogasaca u roku od 9 minuta na udaljeno mjesto uz otežan pristup kroz centar Kneginca i stigli na mjesto provjere te zadovoljili propisane kriterije.

PRUŽANJE USLUGA

Dana 04.travnja 2009.g. izvršili smo usluge ispumpavanja bunara na području koje pokriva naše društvo. Izašli smo sa 6 operativnih vatrogasca te utrošili 9 radnih sata i ispumpali 16 bunara i to kako slijedi:
Gornji Kneginec: Šmičkovec 15 vl. Josipa Čanjevac, Knegingradska 38 vl. Ivice Korenić, Knegingradska 40 vl. Antuna Šemiga, Školska 3A vl. Dragutina Turković, Školska 10 vl. Nikole Blaži, Školska 34 vl. Mire Galić, Školska 36 vl. Nade Šegović, Toplička 182 vl. Božidara Keretić i Toplička 208 vl. Josipa Čanjevac.
Varaždinbreg: Dugi Vrh 3 vl. Marije Remenar, Mali Vrh 5 vl. Dragutina Šimunec, Mali Vrh 11 vl. Josipa Grabar, Mali Vrh 12 vl. Stjepana Horvatić, Mali Vrh 72 i 74 vl. Stjepana Sabolić i Mali Vrh 186 vl. Vladimira Funda.
Dana 07. travnja 2009.g. izvršili smo uslugu osiguranja mjesta spaljivanja trave na otvorenom prostoru u Varaždinbregu Mali Vrh bb vl. Marije Lukavečki. Izašli smo sa 3 operativna vatrogasca i osigurali mjesto spaljivanja suhe trave.
23.srpnja 2009. g. izvršili smo uslugu ispumpavanja bunara u Knegincu Gornjem, Školska 46, vlasnice Katarine Vupora. Izašli smo sa 3 operativna vatrogasca.
Posljednja usluga ispumpavanja vode iz cijevi zabijene u zemlju izvršili smo dana 08. listopada 2009.g. u Knegincu Gornjem, Toplička153, vlasnika Marija Ivković. Intervenirali smo sa 5 operativna vatrogasca.
Dana 21. travnja u 12:32 sata zaprimili smo dojavu iz VOC JVP grada Varaždina o prometnoj nesreći gdje se osobno vozilo sudarilo sa teretnim vozilom u Varaždinbregu, Mostečka 11. Po dolasku na mjesto događaja voditelj intervencije pristupa kod smrskanog osobnog vozila gdje se nalazio doktor iz hitne pomoći koji izjavljuje da nema pomoći ženskoj osobi, da je zbog zadobivenih teških ozljeda preminula, te da čekamo dalnje zapovijedi od očevidnog suca iz županijskog suda  Varaždina. Intervenirali smo sa 7 operativna vatrogasca te uz pomoć vatrogasaca iz JVP grada Varaždina smrtno stradalu osobu izvadili iz smrskanog vozila. Po završetku uklanjanja osobnog vozila s prometnice ispirali smo cestu od ulja i krvi.

Povjesnica DVD-a

povjesnica dvd