Get Adobe Flash player

Nevrijeme srušilo stablo - izvješće 21. intervencije

Prilikom povratka s 20. intervencije 20. 5. 2012. g. u 18:10 sati zaprimamo dojavu mještanina Malog Vrha da je stablo bora uslijed nevremena palo na put koji vodi prema vikend kućama. Dolaskom na mjesto događaja zatekli smo trulo stablo bora koje je s dvorišta kućnog broja 503 palo na put i dvorište susjedne klijeti. Motornom pilom pristupamo piljenju stabla koje smo odstranili s puta i omogućili slobodan prolaz vozilima. Intervenciju završavamo u 19:05 sati.

int_21int_21_1

Eksplozija plina u vikend kući - izvješće 25. intervencije

U ponedjeljak, 27. kolovoza 2012. godine, u 14:20 sati zaprimamo dojavu od JVP Varaždin putem SMS poruka o nastanku ekplozije u vikend kući na Varaždinbregu, Halić 176 na predjelu lokalnog naziva Jugov put. Na intervenciju izlazimo s navalnim vozilom u 14:24 sati s 9 vatrogasaca. Tijekom vožnje voditelj intervencije nalaže navalnoj grupi da se opremi izolacionim aparatima te ih upozorava na moguće opasnosti. Dolaskom na mjesto događaja zatičemo požar u donjem dijelu vikend kuće koji je nastao uslijed eksplozije smjese zraka i plina. Voditelj intervencije nakon izviđanja nalaže navalnoj i vodnoj grupi da uporabe vitla za brzo gašenje i da pristupe lokalizaciji požara kroz ulazna vrata i bočni prozor kroz koji suklja gusti dim te da provjere ima li u kući ugroženih osoba koje valja spasiti. Požar vrlo brzo stavljamo pod kontrolu, pretražujemo prostoriju koja je bila zahvaćena požarom i u kojoj ne nalazimo osobe te eksploziometrom mjerimo koncentraciju plina u prostoriji. Prilikom pretrage prostorije pronalazimo plinsku bocu u kuhinjskom elementu koja je bila samo djelomično žačađena i hladnog plašta. Tijekom obilaska objekta voditelj intervencije zatiče jednu unesrećenu osobu pozadi objekta koja je od ekplozije zadobila teške opekline po čitavom tijelu te poziva ekipu HMP da istu otpremi u OB Varaždin. Tijekom intervencije voditelj iste nalaže vodnoj grupi da nasilno uđu u prostorije na katu i provjere da se požar nije proširio na iste. Brzim djelovanjem spriječili smo širenje požara na gornju etažu i krovište kuće. Na inervenciji je korištena sljedeća oprema: izolacioni aparati, dva vitla za brzo gašenje, ventilator za odimljavanje, eksploziometar Drager X-am 7000, provalni alat, svjetiljke. Uzrok eksplozije i požara je nedovoljno pritegnut regulator tlaka na ventil boce što je imalo za posljedicu istjecanje plina iz boce na gumenom brtvilu u prostoriju i stvaranje eksplozivne smjese koja se zapalila od iskre. Intervenciju završavamo u 15:43 sati.

eksplozija_haliceksplozija_halic1

Izvješće 12. intervencije

Dana 21. ožujka 2012g. u 11:56 sati zaprimamo dojavu JVP Varaždin o nastanku požara šume sjeverno od priključne ceste koja vodi na AC Goričan-Zagreb. Dolaskom na mjesto događaja izvidom uviđamo da se radi o kontroliranom spaljivanju stogova granja na oranici podalje od šume na području mjesta Gornji Kučan te stoga nije bilo potrebe za djelovanjem vatrogasaca. Izvid završavamo u 12:25 sati.

Izvješće 13. intervencije

Dana 24. ožujka 2012. godine u 17:45 sati zaprimamo poziv DVD-a Sveti Ilija za pomoć u gašenju požara otvorenog prostora na njihovom području koji se proširio na veću površinu. Na intervenciju izlazimo s navalnim vozilom i 3 vatrogasca u 17:50 sati. Dolaskom na mjesto događaja zatekli smo vatrogasce DVD-a Sv.Ilija u gašenju požara grmlja i trave koji se brzo širio uslijed vjetrovitog vremena prema drveću u neposrednoj blizini. Voditelj intervencije nas raspoređuje na požarište, te ga u kratkom vremenu stavljamo pod kontrolu i u potpunosti ga gasimo pomoću vitla za brzo gašenje i naprtnjača. Nakon gašenja vršimo obilazak rubova garišta te polijevanje istih kao i dogašivanje panjeva koji su tinjali. Intervenciju završavamo u 19:15 sati.

Izvješće 32. inetrvencije - izvid

U petak, 23.11.2012. godine u 20:18 sati zaprimamo dojavu JVP Varaždin kojoj je dojavio djelatnik HAC-a da se na području poduzetničke zone Kneginec u zraku vidi oblak crnog gustog dima te da je najvjerojatnije nastao požar na jednom od radnih strojeva koji rade u zoni. Na intervenciju izlazimo u 20:22 sati s navalnim vozilom i pet vatrogasaca. Dolaskom u zonu Kneginec uviđamo da se dim diže u vis s gradilišta logističkog centra Calzedonia-Ducal koji se nalazi u poduzetničkoj zoni Jalžabet te se upućujemo do rečenog centra gdje smo izvidom konstatirali da se ne radi o požaru stroja već da radnici koji rade na izolaciji hale spaljuju podalje od objekta veće količine građevinskog otpadnog materijala uslijed čega se povremeno pojavljivao visoki plamen i veće količine dima. Izvid završavamo u 21:30 sati.

Povjesnica DVD-a

povjesnica dvd