Get Adobe Flash player

Županijski zapovjednik izvršio provjeru interventne spremnosti

ytres cijev 3U petak, 16. listopada 2015. godine, županijski vatrogasni zapovjednik preveo je ispitivanje vatrogasne spremnosti nad našim društvom. Tako nam je u 8:17 sati stigla dojava o nastanku požara u kuhinji restorana Zlatne gorice na Varaždin Bregu. Na intervenciju smo izašli sa navalnim vozilom i šestero vatrogasaca, te kombi vozilom sa još dvojicom vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije utvrdili smo da se radi o provjeri interventne spremnosti na kojem nas je dočekao županijski zapovjednik Stjepan Kovaček. Do lokacije, koja je bila udaljena 4 kilometara od vatrogasnog spremišta, stigli smo u roku od 8 minuta od same dojave te se postrojili kod vozila, nakon čega je županijski vatrogasni zapovjednik izvršio pregled postrojene postrojbe, koja je bila propisano opremljena sa osobnom opremom, dok je navalna grupa bila dodatno opremljena izolacijskim aparatima. Zapovjednik vatrogasne zajednice varaždinske županije pohvalio je našu opremljenost i brzinu interveniranja, te istaknuo da smo prema dosadašnjim provjerama na području Varaždinske županije na zavidnom nivou.

Kiša ponovo prouzročila poplave

Dana 15.10.2015. godine, uslijed velikih količina kiše došlo je do plavljenja energetskog kanala u tvornici Ytres d.o.o. u Donjem Knegincu. Dojavu o plavljenju dobivamo u 10:45 sati, a na intervenciju izlazimo sa tri operativna vatrogasca u 10:55 sati. Ispumpavanje vršimo sa dvije prijenosne motorne pumpe te jednom potopnom elektro pumpom. Intervenciju završavamo u 15:55 sati.

ytres poplava 1 ytres poplava 2

ytres poplava 3 ytres poplava 4

Kiša prouzročila 11 intervencija

poplava kolovoz 2015 50U ponedjeljak, 17. kolovoza 2015. godine ogromne količine kiše zadale su dosta posla operativnim članovima DVD-a Kneginec Gornji koji su tokom dana od prve zaprimljene dojave u 10:34 pa sve do večernjih sati (20:00) odradili ukupno 11 intervencija. Bili su raspoređeni u nekoliko timova kako bi bili što više na raspolaganju mještanima. Uz brojna ispumpavanja podruma iz obiteljskih kuća, izvlačenja potopljenih automobila, te slaganja zečjih nasipa, ispirali smo ceste od velikih količina nanosa zemlje te reguliranja prometa. 

Ispumpavanje vode nakon puknuća cijevi

U noći sa subote u nedjelju, 03. listopada 2015. godine u tvornici Ytres d.o.o. u Donjem Knegincu, došlo je do puknuća cijevi u prostorijama energetskog kanala te plavljenja istog. Po dojavi, na mjesto izlazimo sa troje vatrogasaca koji sa potopnom elektro pumpom i prijenosnom motornom pumpom vrše ispumpavanje poplavljenih prostorija.

 ytres cijev 1 ytres cijev 2

ytres cijev 4 ytres cijev 5

Požar osobnog automobila

pozar automobila 2015 2U petak, 14. kolovoza 2015. godine, u 17:16 sati putem SMS poruka zaprimamo dojavu o požaru osobnog automobila u neposrednoj blizini benzinske postaje "Kero-benz" u Gornjem Knegincu u ulici Mavra Schlengera. Na mjesto događaja izlazimo s navalnim vozilom u 17:19 sa 5 operativnih članova postrojbe. Po dolasku na mjesto nesreće utvrđujemo da je izbio požar na električnim instalacijama u prostoru motora koji je ugašen vatrogasnim aparatom od strane vlasnika, dok su članovi vatrogasne postrojbe izvršili hlađenje motora kako nebi došlo do ponovnog zapaljenja. Intervencija je završena u 18:15 sati.

 

pozar_automobila_2015_6.jpgpozar_automobila_2015_4.jpgpozar_automobila_2015_5.jpgpozar_automobila_2015_2.jpgpozar_automobila_2015_1.jpgpozar_automobila_2015_3.jpg

Povjesnica DVD-a

povjesnica dvd