Get Adobe Flash player

Požar osobnog vozila

Dana 31.12.2016. godine u 07:41 sati zaprimili smo dojavu putem elektro motorne sirene i mobilnog tel. aparata (SMS - om) od VOC-a JVP Varaždin o nastanku požara osobnog vozila u Knegincu Gornjem, Kolodvorska ulica (kod Green Moon-a). Na mjesto događaja izlazimo s navalnim vozilom i 11 operativnih članova postrojbe. Intervenciju završavamo u 08:45 sati.

pozar auta 1 pozar auta 2

Tehnička intervencija – otvaranje vratiju porte

U nedjelju, 04.12.2016. godine, u 15:12 minuta zaprimamo dojavu o tehničkoj intervenciji otvaranja ulaznih vratiju porte u Donjem Knegincu, Ulica grada Verone 3.
Na intervenciju izlazimo u roku od 3 minute, sa dvojicom operativnih vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije dočekuje nas zaštitar koji nas vodi do zaključanih vratiju. Pomoću alata za vađenje cilidra izvršili smo otvaranje vratiju. Nakon toga stavili smo novi cilindar kojeg smo prvo skinuli sa drugih vratiju, kako bi porta mogla nesmetano funkcionirati. Intervenciju završavamo u 16:30.

ytres 1 ytres 2 ytres 3 ytres 4

TEHNIČKA INTERVENCIJA – ISPUMPAVANJE VODE

Uslijed velikih količina kiše došlo je do plavljenja podruma u firmi Recon d.o.o. u Knegincu Gornjem Kolodvorska 26. Dojavu o plavljenju dobivamo u 12:10 sati, a na intervenciju izlazimo sa tri operativna vatrogasca. Ispumpavanje vršimo sa prijenosnom motornom pumpom, a intervenciju završavamo u 13:50 sati.

ispumpavanje podruma 1 ispumpavanje podruma 2 ispumpavanje podruma 3 ispumpavanje podruma 4

EKSPLOZIJE POSUDE POD TLAKOM

Dana 27.11.2016.g. u 23:03 sati zaprimamo dojavu od VOC-a JVP Varaždin da je u stambenom objektu na Malom Vrhu došlo do pregrijavanja peći za centralno grijanje na kruta goriva i da postoji mogućnost eksplozije kotla u peći.Na intervenciju izlazimo u 23:07 sati s navalnim vozilom i 8 vatrogasaca.Dolaskom na mjesto događaja zatičemo prostor kotlovnice ispunjen parom te poduzimamo sve potrebne hitne mjere kako bi smanjili tlak u sistemu za grijanje.Usporedno vršimo i odstranjivanje žara iz ložišta peći te saniramo mjesto događaja.Pravovremenim uočavanjem porasta tlaka u narečenoj peći od strane ukućana i pozivom u pomoć spriječena je eksplozija kotla u peći, a samim time i nastanak teških posljedica koje mogu izazvati ovakove havarije.Intervenciju završavamo u 00:15 sati pisanjem potrebitih pismena.

ekplozija 1 ekplozija 2 ekplozija 3 ekplozija 4

POŽAR OTVORENOG PROSTORA

Danas 08.10.2016. godine u 13:16 sati zaprimili smo dojavu putem elektro motorne sirene i mobilnog tel. aparata (SMS - om) od VOC-a JVP Varaždin o nastanku požara otvorenog prostora u Knegincu Gornjem, Knegingradska bb. Na mjesto događaja izlazi 7 članova vatrogasne postrojbe sa NV. Dolaskom na rečeno mjesto utvrdili da se radi o spaljivanju kukuruzovine koju je vlasnik napustio prije nego se vatra ugasila te se ista usljed vjetra proširila na zapuštenu nekretninu.

pozar trave 1 pozar trave 2 pozar trave 3 pozar trave 4

Povjesnica DVD-a

povjesnica dvd