Get Adobe Flash player

TEHNIČKA INTERVENCIJA

drvoDanas 28.12.2017. godine u 19:13 sati članovi vatrogasne postrojbe DVD-a Kneginec Gornji zaprimaju putem SMS poruka dojavu VOC-a JVP Varaždin da je na Varaždin Bregu, Dugi Vrh bb ( lokalni naziv KRČ ) došlo do pada stabla na prometnicu. Na intervenciju izlazimo s NV i 8 vatrogasaca koji su uporabom motorne pile uklonili stablo koje se srušilo pod težinom mokrog snijega. Intervenciju završavamo u 20:16 sati povratkom u spremište gdje je uslijedilo čišćenje odjeće i opreme koja se koristila na intervenciji.

Tehnička intervencija - oslobađanje unesrećene osobe

prikljestena osoba 5U subotu, 25. studenog 2017. godine u 17:06 zaprimamo dojavu od VOC-a JVP Varaždin o tehničkoj intervenciji na Varaždin Bregu, ulica Glavić, kod nekadašnjeg ribljeg restorana. Na intervenciju stižemo u 17:12 sa navalnim vozilom i 8 operativnih vatrogasaca. Tamo zatičemo unesrećenu osobu kojoj je ruka ostala priklješten u poljoprivrednom stroju. Dio vatrogasaca pristupa asistenciji djelatnicima hitne medicinske pomoći, dio uz pomoć parača i razupora oslobađa ozlijeđenu ruku, dok ostali vatrogasci osiguravaju mjesto događaja čunjevima te reguliraju promet. Na intervenciji su sudjelovali JVP Varaždin te DVD Varaždin Breg. Intervenciju završavamo u 18:10 sati.
Foto: Varaždinske vijesti

prikljestena_osoba_6.jpgprikljestena_osoba_5.jpgprikljestena_osoba_7.jpgprikljestena_osoba_1.jpgprikljestena_osoba_3.jpgprikljestena_osoba_4.jpgprikljestena_osoba_8.jpgprikljestena_osoba_2.jpg

Tehnička intervencija – potraga za nestalom osobom

potraga nestala osoba 1U petak 10. studenog 2017. godine u 21:51 putem SMS poruka od strane VOC-a JVP Varaždin dobivamo dojavu o tehničkoj intervenciji potrage za nestalom osobom R.P. (81) iz Lužana Biškupečkog. Na intervenciju odlazimo sa navalnim i kombi vozilom te ukupno 11 operativnih vatrogasaca. Srećom, osoba je pronađena neozljeđena u 22:26 na poljoprivrednom zemljištu, na kojem je pala te se više nije mogla samostalno dignuti, nakon čega je vraćena kući. U potrazi su sudjelovali i operativni vatrogasci DVD-a Lužan Biškupečki te mještani.

potraga_nestala_osoba_1.jpgpotraga_nestala_osoba_3.jpgpotraga_nestala_osoba_2.jpgpotraga_nestala_osoba_4.jpg

Prometna nesreća u Gornjem Knegincu

prometna toplicka 4U subotu 11. studenog 2017. godine u 23:44 dobivamo dojavu iz VOC-a JVP Varaždin o prometnoj nesreći koja se dogodila u Gornjem Knegincu, ispred kućnog broja 124 u Topličkoj ulici. Na mjesto događaja izlazimo s navalnim vozilom i 8 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto nesreće osiguravamo mjesto događaja te asistiramo hitnoj medicinskoj službi u pružanju prve pomoći. Nakon završetka policijskog očevida, pomoću vatrogasnih razupora oslobađamo vozilo koje je bilo blokirano na stupu ograde, a radi odvoza istog. Intervenciju završavamo u 02:00.

Požar obiteljske kuće

pozar dugi vrh strelec 8U noći sa srijede na četvrtak, 10 studenog 2017. godine u 01:15 zaprimamo dojavu putem elektromotorne sirene te SMS poruka od VOC-a JVP Varaždin o požaru obiteljske kuće u naselju Varaždin Breg, Dugi vrh 12B. Na intervenciju izlazimo sa navalnim vozilom i 8 vatrogasaca. Na mjesto događaja dolazimo u 01:23 te zatičemo požar krovišta i kompletnog prizemlja obiteljske kuće. Pristupamo gašenju unutarnjom navalom, koja se otežano probijala prostorijama zbog urušenog stropa, te opasnosti od daljnjeg urušavanaja. Vanjska navala pristupila je gašenju krovišta, kojoj se priključila navalna grupa DVD-a Varaždin Breg. Intervenciju završavamo povratkom u spremište u 04:25 sati.

Povjesnica DVD-a

povjesnica dvd