Get Adobe Flash player

Osvojen Superkup na 18. Kupu DVD Gornji Kučan

kup kucan 1U subotu 8. srpnja 2017. godine muška A ekipa sudjelovala je na 18. Kupu DVD-a Gornji Kučan. Na paklenom terenu nogometnog igrališta na stazu smo izašli prvi, te odradili vježbu sa vrhunskim vremenom od 31 sekundu. No imali smo jednu grešku koja nas je koštala kaznenih 5 sekundi, pa smo tako završili na 3. mjestu i predali prijelazni pehar osvojen prošle godine ekipi iz Donjeg Kneginca.
Nakon regularnog dijela održao se Superkup gdje je sudjelovalo 6 najboljih ekipa natjecanja. Vježbe smo rutinski odradili i tako osvojili Superkup.
Rutinski odrađenom vježbom stigli smo do finala te s lakoćom pobijedili protivnike i tako osvojili Superkup.

kup_kucan_3.jpgkup_kucan_2.jpgkup_kucan_1.jpgkup_kucan_4.jpg

Osvojeno 1. mjesto na općinskom natjecanju

opcinsko 17U subotu, 03. listopada 2015. godine, na vatrogasnom poligonu DVD-a Kneginec Gornji na Trgu hrvatskih branitelja u Knegincu Gornjem, održano je općinsko natjecanje vatrogasaca Vatrogasne zajednice Općine Gornji Kneginec. Na natjecanju je sudjelovalo pet takmičarskih odjeljenja, dva iz DVD Donji Kneginec, te po jedno odjeljenje iz DVD Kneginec Gornji, DVD Lužan Biškupečki i DVD Varaždin Breg. Nakon izvedenih vježbi na VMŠ naša ekipa osvojila je prvo mjesto sa vremenom od 34,60 sec, ispred DVD-a Donji Kneginec 1 (35,00), DVD-a Donji Kneginec 2 (38,10), DVD-a Varaždinbreg (41,60) i DVD-a Lužan Biškupečki (57,80). Sva takmičarska odjeljenja primile su zahvalnice za sudjelovanju na općinskom natjecanju vatrogasaca, a umjesto pehara i medalja, natjecatelji su kao nagradu primili raznu vatrogasnu opremu u vrijednosti od 28.500,00 kuna.
Nazočnima se prigodnim riječima obratio zamjenik općinskog načelnika Robert Đuranec, koji se zahvalio vatrogascima na humanom radu u spašavanju ljudi i imovine tijekom požara i raznih elementarnih nepogoda.

Sudjelovanje na 6. natjecanju vatrogasaca Varaždinske županije

ma zupanijsko 3U nedjelju 30. kolovoza 2015. godine muška natjecateljska ekipa nastupila je na 6. natjecanju vatrogasaca Varaždinske županije koje se održavalo na terenu stadiona Sloboda u Varaždinu. Vježbe su se izvodile na 6 staza, a naša je ekipa otvorila natjecanje na prvoj stazi s početkom u 9,00 sati. Vrijeme vježbe bez štafetne utrke zauzelo je treće mjesto, no nakon odrađene štafete na kojoj se dogodila greška, s pridodanim kaznenim bodovima od 20 sekundi, ekipa je zauzela 16. mjesto i tako izgubila izravan plasman na državno natjecanje.

 

ma zupanijsko 2 ma zupanijsko 1

OPĆINSKO NATJECANJE VZO GORNJI KNEGINEC

opcinskoU subotu, 12.rujna 2013.godine u poslijepodnevnim satima održano je vatrogasno natjecanje VZO Gornji Kneginec na kojem se okupilo sedam natjecateljskih desetina iz društava u sastavu rečene VZO. Domaćin natjecanja bio je DVD Kneginec Gornji. Po ugodnom vremenu ekipe su postigle primjerene rezultate s obzirom da je natjecateljska sezona na koncu. Prvo mjesto u kategoriji muških"A" ekipa osvojila je MA1 ekipa DVD-a Kneginec Gornji, drugo mjesto MA1 ekipa DVD-a Kneginec Donji, treće DVD Varaždinbreg, četvrto MA2 DVD Kneginec Donji, peto MA2 DVD Kneginec Gornji i šesto DVD Lužan Biškupečki. U kategoriji MB nastupila je ekipa DVD-a Varaždinbreg. Nagrade za osvojena mjesta u obliku vatrogasne opreme („C"tlačne cijevi) ekipama je uručio zamjenik općinskog načelnika gosp. Robert Đuranec koji je svima čestitao na uloženom trudu te je istaknuo kako su vatrogasci jedina organizirana snaga na području Općine Gornji Kneginec koja je uvjek spremna na pomoć sumještanima. Nakon proglašenja uslijedio je skroman domjenak i ugodno druženje u spremištu domaćina.

IX. TERENSKO INTERVENCIJSKO NATJECANJE „MAROF 2013“

novimarofU nedjelju, 13.10.2013. godine u organizaciji DVD-a Novi Marof održano je nesvakidašnje međunarodno IX. terensko natjecanje i vježbe interventnih grupa „Marof 2013" na sjeverozapadnom području grada Novog Marofa na kojem je nastupilo 26 grupa iz Hrvatske, Slovenije i Češke. Narečenom natjecanju pristupilo je i 5 operativnih članova DVD-a Kneginec Gornji koji su na stazi dužine 30,2 km uz pomoć orjentacijske karte pronašli 6 lokacija za vježbu koje su zahtijevale podosta fizičke snage i vatrogasnih vještina te odradili iste u vremenskom trajanju od 00:18:03 sati što je bilo dovoljno za osvajanje 12. mjesta ukupnog poretka. Tako su, između ostalog izvodili vježbe spašavanja unesrećene osobe čamcem na rijeci Bednji, crpljenje vode s VMŠ i rušenje meta, spašavanje osobe na teško prohodnom terenu, gašenje požara pjenom i uporabom unutarnje navale te potraga za opremom u zamračenoj prostoriji i na kraju povlačenje „B"cijevi s vodom i vezanje vatrogasnih čvorova. Budući da je ovo bilo prvo natjecanje članova DVD-a Kneginec Gornji koji su se strogo pridržavali propisanih pravila dok su druge ekipe s više iskustva s ovakovim natjecanjima vješto izbjegavale pravila, možemo biti zadovoljni postignutim uspjehom i pipremati kvalitetniju taktiku za iduće natjecanje.

Povjesnica DVD-a

povjesnica dvd